Followers

Monday, May 4, 2009

Cuti dan demam.......


naufal dgn ariesya tgh belek adiah



kek ke ape ni..pelik je



hepi besday to me...


ibu nk cite aktiviti ujung minggu kita sekuarga pd weekend yg lalu..

30/4/09 ibu sepatutunya bw naufal p ppum utk cucuk sethn, tp di sebabkn naufal demam sejak semalam maka xle le cucuk lg. tp ibu bw jg naufal p ppum jumpa doc amik ubat demam. Kesian ank ibu..oleh kerana selepas mkn ubt, demam naufal pun berkurangan, ibu n abah teruskan dgn plan kita nk p lumut utk visit sepupu naufal iaitu ariesya. Kita pun bertolak dr kl dlm kul 3.00 petang dan smp di lumut kul 8.00 mlm (lamanyer..sbb singgah sana sini,..hehe biasa ler)

1/5/09 pagi2 lg kita sekuarga n family ariesya bersiap-siap utk blk kg ibu di taiping…ibu mmg jarang blk taiping coz xde sape kat sana hanya paksu naufal je dok sana. Dlm keadan naufal yg suam-suam kuku tu ibu hangkut ler jg blk taipig. Nasib baik naufal x meragam dah le cuaca panas ibu pun selsema jg. Petang tu kitorang sume bw naufal p taman tasik taiping utk celebrate birthday naufal..walaupun secara sederhana tp sempat ler sambut heheh. Ibu beli kek dr kedai kek king, itu jer kek yg ok sesuai utk nopal. Tanpa preparation kitorg beli je jajan kt tesco n kita mkn ramai2 kt taman…naufal hepi sbb dpt adiah dr ariesya n paksunye…

2/5/09 subuh2 ari lg kita blk semula ke lumut sbb pakngah keje la plak n ibu plan nk ronda2 kt lumut..yg kesianye naufal mcm kepenatan dan asyik nagis n tido je..mkn pun x lalu.ibu dh pening tgk naufal lembik sgt. Seharian naufal asyik nk tido je jd kita x sempat pun jln2 kt lumut. Ibu ingat nk bw naufal jln2 kt teluk batik..xpe la lain kali kite pergi lg ye..

3/5/09 kul 11 pg kita pun bertolak blk semula ke kl..naufal masih x larat dan meragam. Sepanjang perjalanan tido je. Smp umah pun tido gak..letih sgt ke ank ibu ni..

Nmpknya itu la aktiviti kite sekuarga weekend ni..bercuti tp mcm x bercuti sbb
naufal dgn ibu demam..huhuhu

8 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

La..siannye. birthday boy demam plak ek. smoga naufal cpt sembuh k..

p/s: ibu bg naufal hadiah besday ape. tak tunjuk pon..hehehe

zh-ena said...

hah naufal dpr hadiah aper dr ibu n ayah nie :D
harap cpt sembuh tau

[-suziey-] said...

ooo u org taipign ke? my hubby pn taiping..kt kamunting..ekeek:D

waaa naufal cam nk terkam je kek tu:p

azzul said...

mama zara, mmg x tunjuk adiah yg ibu bg coz x beli lg huhuhu...

suziey, sy pun org kamunting kt tmn mewah

Nieza Ishak said...

Selamat Hari Lahir Naufal

ibu_umairah said...

hepi besday naufal!!!sonoknyaaa balik kampung.......

Putra Mama said...

laaa... ciannyer demam.. tp mmg camtu kalo anak demam, mama die pun mst demam gak lps tu..

~Ifa~ said...

hye naufal teruja ye tgk kek tu.ada mcm2 deco atas kek tu.tu yg buat naufal geram tuh.hehehe.