Followers

Monday, November 9, 2009

bukan main suka lagi...



hari jumaat lepas ibu n abah bw naufal gi ppum utk routine check up utk CH naufal. kali ni result CH ok di paras normal tp mslh lain plak. naufal ade mslh kekurangan vitamin D. Menurut doc perkara ni biasa bg baby yg premature..ikut doc ni sumenye biasa ibu yg dengar ni yg tak biasa tau..lps check fizikal naufal doc ckp tgn dia nmpk mcm bengkak sikit n dada plak melengkung sikit yg menunjukkan tanda2 kekurangan vitamin D. So ari tu jg naufal di suruh buat x-ray tgn..punya la ramai org kat tmpt x-ray tu.naufal siap main tido main, makan, ronda sana-sini tp masih blum smp giliran. org mmg ramai nk buat cmne..yg penat ibu dgn abah la nk kejar naufal je ke hulu ke hilir. doc ckp jg next appointment naufal kena repeat lg test utk tgk tahap vitamin D kalau konpem kekurangan Vit D doc ckp naufal perlu diberi rawatan yg bersesuaian..check up ari tu berat naufal baru 9.0kg heheh nasib baik naik drp last check up.tp masih rendah utk bayi sebaya dia..takpe la naufal. kul 1.30 br kita smp umah..penat tul.

Ptg tu lak kul 2.30 kita gi blk ppum utk imunisasi naufal yg terakhir@ 1 thn 1/2 bln (mesti korang pelik kn nape gi dua kali..klinik cucuk tu ari jumaat buka kul 2 - 4 ptg je hehe). kesian anak ibu terjengkut2 jln lepas kena cucuk bdn pun dh panas mcm nk demam. blk dr cucuk tu ibu pun ajak abah singgah ke mydear warehouse sale kt puchong..heheh ibu dh lama teringin nak belikan naufal beskal..bukan main suka lg nopal dpt beskal tu..celik je biji mata carik beskal dulu..

7 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

azzul..sy pon tgh aim basikal mcm ni utk Zara.ade pemegang utk kite org dewasa kontrol die kan. tgk kat giant n tesco pon dh mahal harganye. ni beli kat warehouse sale tu berapa harganye..murah tak..

Putra Mama said...

wah..wah..wahh.. gi mydear x ckp pun.. boleh la fawzan dtg main samer beskal tu.. ;)

azzul said...

lily beskal tu harga RM88..murah gak rasanya dr kt giant n tesco.

putamama: ble ape salahnya tp lepas seminggu ek nopal tgh jakun dgn beskal tu heheh

fauzi-maya said...

comelnye bebudak naik beskal camni..hehe

azzul said...

maya: comel mmg comel tp yg penat kita gak ler asyik nk tolakkan beskal dia je..

lily azliyana @ mama zara said...

Rm88 kire murah sesangatla. aritu kat tesco tgk dlm rm190++. kat giant plak rm149. giler mahal. ade lagi tk mydear warehouse sale tu..huhu

azzul said...

sale tu dh abis le lily.last week last..mgkn ble tgu coming sale