Followers

Tuesday, September 8, 2009

tak sabar nk abis kursus...

mgu ni ble dikatakan mgu yg hepi coz mgu ni last ibu berkursus di akmal, melaka..tak sabar sgguh nk dok umah sdr, buka posa dgn abah nopal n sahur sesama. mgu ni aktiviti ibu kat sini lbh kpd siapkan asgmen n study utk exam on friday..anyway ibu nk share aktivti yg tlh ibu lalui bbrp mgu yg lepas sblm berpuasa..pengalaman ni amat berharga n menjadi sweet memories...



gmbr kt atas ni adalah antara aktiviti yg ibu buat bln lps. Pada 7/8 - 8/8 sume peserta kursus di bawa utk mendaki Gunung Angsi, yg terletak di Ulu Bendul, Negeri 9. Ni pun satu cabaran sbb ibu tak pernah mendaki gunung sblm ni. tapi nk tarik diri pun rs tak best sbb ni peluang seumur hidup so ibu mendaki jg. mmg sgt sukar smp ibu bbrp kali nk pitam dlm perjalanan. nasib baik ada kawan2 yg support dan sentiasa bantu ibu walaupun dh tak larat nk angkat kaki. akhirnya berjaya jg km smp ke puncak. satu perasaan bangga la jg hehehe..

Kemudian pada 12/8 - 13/8, kitorng sume kena bjalan lagi dlm program lawatan berobjektif utk melawat JKDM Port Dickson, JKDM Johor dan hari terakhir ke KLIA. Mmg memenatkan coz kami berulang alik selama 3 hr tu...tp seronok le jg dpt melawat byk tempat mcm Esso Refinery dan CIQ Johor.

Blk drp program lawatan, aktivti menembak pun bermula..antara kelas yg ibu takut nk hadiri ye. Dlm program ni kami diajar secara asas teknik menggunakan senjata revolver, glock dan shotgun. ibu mmg takde bakat nk menembak pun. puas le jurulatih tu ngajar heheh..klu bg 10 biji peluru tu dlm 2 , 3 biji je masuk dlm sasaran yg lain tak tau ke mana hehehhe...tp guna glock senang sikit sbb dia semi-auto dan lbh ringan. ibu smp berjurai-jurai airmata smbl menembak ye...malu le sgt tp dia terkuar gak huhuhu..shotgun plak yg besar dan panjang. mmg berat tp bila menembak best sgt...ibu try sklai je.

dlm masa yg sama, kitorg kena jg hadiri kelas taekwando. ibu sgt enjoy dgn kelas ni..ibu pun tak pernah ada basic pertahankan diri so dlm kelas ni dpt la blajar sikit2...

itu je la antara aktiviti yg dibuat oleh kami selain hadiri kuliah pada bln lps..yang penting ibu sgt teruja utk menyanyikan lagu..balik kl...oooo blk kl... hati girang hehhehe


5 comments:

Putra Mama said...

sweet memories la sgt... aku rs cam sour memories jer.. mybe sweet n sour kot..;p

azzul said...

sweet n sour hehhe tp klu suruh dtg lg tobat aku taknak heheh

lily azliyana @ mama zara said...

wah..mesti tak sabar2 nak balik kan. selepas berpenat lelah berkursus berbulan2..bace stori liza pon leh terasa penatnya..huhu..=p

ibu_arifa said...

baca citer kak liza ni ...rasa mcm best jer sbb leh belajar mcm2... tp kalo suruh saya yg join benda2 cam ni ..mungkin pk 10 kali dulu...2 bulan berjauhan dgn anak..sungguh mencabar!

sabar yer kak liza..you can do it!!

azzul said...

mmg mencabar pun ibu arifa n lily..mmg seronok berkursus tp ari2 rindu kt anak...