Followers

Monday, January 11, 2010

dah berapa lama da...

rasanya dah berbulan ibu tak menulis kt sini.nk kata takde cite byk gak aktiviti jln2 yg kita sekeluarga buat..jawapannya mudah je..ibu malas!! maklumla bln 12 tu kn byk cuti asyik dok cuti je n jln ke sana sini rasa malas plak nk online. kebetulan bila masuk opis pun ibu bz sgt tambahan plak dgn arahan kena transfer ke dept lain so lg kalut ibu kena siapkan kerja..anyway ari ni ade ms sikit (heheh sikit ke) ibu nk masukkan story psl holiday kita yg lepas.

Dlm byk2 aktiviti yg kita buat selain blk kg abah ibu hanya nk cite psl lawatan naufal ke KL Bird Park n ke Lumut. Kebetulan abah dpt bercuti panjang ms bln 12 ari tu ibu rasa hepi sgt coz dpt spent ms bersama.

ini pertama kali ibu pergi KL Bird Park tu rupanya ada mcm2 tmn kt situ..best gak ada bermacm jenis burung terutama burung merak yg dilepas bebas. naufal mmg takut dgn haiwan2 yg besar dr dia..asyik nangis je klu burung merak tu dtg dekat dia..sabor je..tp naufal sgt enjoy berjln2 kt situ..





lepas tu ms cuti krismas plak kita sekeluarga pergi ke lumut utk melawat sepupu naufal iaitu ariesha..ye la asyik diorag je dtg umah kita so kali ni kita gi umah diorang plak..kat lumut mmg best le coz dkt dgn teluk batik..ni first time nk bw nopal mandi laut..mula2 tu dia takut2 n nangis bila dh lama dia plak yg terlebiih nk berendam lelama dlm air nangis plak bila ajak blk. naufal sgt seronok kerana ibu benarkan dia main pasir kt tepi pantai..takpe la sekali sekala kan..mcm2 le nopal ni..smp dua hari berturut2 kita gi mandi laut..syok nye naufal..




8 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

hehe..biaselah..dlm berblogging ni ada naik turun moodnya..mcm mama Zara still in the mood lagi nk buat entry byk2..ekekeke..

nanti2 kalau rajin joinla contest mama Zara yek...sesuai sgt utk org yg byk bercuti2 ujung taun aritu..=p

Putra Mama said...

bercahaya nyer 2nd pix tu.. cam disimbahi nur kasih ibu nopal.. ;p

azzul said...

mama zara : insya-allah klu dpt pix yg menarik akn ku join contest itu

putramama: aku pun pelik nape gmbr tu bercahaya padahal masa tu bkn panas pun..mungkin besi tu berkilat sgt heheh

umiNuha said...

wah..dah lama xde entry baru, ropanya bercuti ye :-) bestnya tgk gambar merak tgh 'mengembang' tu

azzul said...

uminuha..kt situ mmg byk sgt burung merak bersepah2 je merata2 hehe biasa la merak klu org tgk sure dia mengembang

ibu_arifa said...

waaa...naufal dah mandi laut yer..syoknyer..dah makin besar naufal nih..lama aunty tak nampak dia..

to kak liza: welcome back kak liza ke alam blogging.

azzul said...

ibuarifa: tu la mls betul skang ni berblogging..bila sibuk kt opis tu yg jd mls blk umah plak dh sibuk dgn bdk kecik tu...naufal pun dh makin besar n makin byk songeh

izan ishak said...

biasalah kalau blogging ni ada masa mmg xde mood kan...

cian naufal takut tgk merak ekor kembang..hehehe